Wijkaanpakkers gezocht

keyboard_arrow_down

Wijkaanpakkers gezocht

Het zal u niet ontgaan zijn, de energieprijzen zijn de laatste maanden enorm gestegen.

Daarnaast worden onze huizen in de toekomst gasloos en zullen we duurzamer moeten gaan leven. Verduurzamen biedt echter ook veel kansen. Mede daarom is Stichting Essenkracht, het platform voor verduurzaming in de gemeente Tubbergen, op zoek naar wijken in de gemeente Tubbergen waar men gezamenlijk aan de slag wil met het verduurzamen van de woningen in de wijk. Want als wijken of straten het samen doen heeft het, naast de energiebesparing, nog meer voordelen zoals:

  • Gezamenlijke inkoopvoordelen op de benodigde materialen
  • Een comfortabeler huis
  • Een hogere waarde van het huis
  • Kennisdeling over de verschillende (subsidie)mogelijkheden
  • Een mooiere wijk en een beter klimaat

Binnen de stichting Essenkracht zit veel kennis over duurzame energie, energie besparen en verduurzamen en zij wil daarom inwoners begeleiden bij een gezamenlijke aanpak van hun wijk of straat. Boerrigter, secretaris bij de stichting: ‘Dit kunnen we doen door bijvoorbeeld onze kennis te delen, te verbinden met subsidie-mogelijkheden of helpen bij het organiseren van inkoopvoordelen of inwonersavonden in een wijk’. We roepen daarom bewoners uit wijken of straten in onze gemeente op om zich bij ons te melden zodat we gezamenlijk een wijk of straat kunnen gaan verduurzamen.’

Zie je voor jouw wijk of straat kansen en wil je hier mee aan de slag? Mail dan je naam, geschat aantal deelnemers en de woonplaats naar info@essenkracht.nl en ontdek wat we samen kunnen doen in jullie wijk!

Blijf op de hoogte

Onze laatste nieuwsbrieven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Essenkracht wordt mede mogelijk gemaakt door:
Logo provincie Overijssel
Logo gemeente Tubbergen
Logo gemeente Tubbergen