Even Voorstellen: Hubert Boerrigter

keyboard_arrow_down

Hubert Boerrigter

Hubert Boerrigter, 40 jaar uit Tubbergen. Secretaris Essenkracht en bestuurslid vanuit kern Tubbergen.

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?
Mede-eigenaar van een advies-ingenieursbureau in de installatietechniek. Wij adviseren, ontwerpen en begeleiden de realisatie van gebouwgebonden installaties met als doel het verduurzamen van nieuw en bestaand vastgoed.

Wat motiveert jou om bij te dragen aan Essenkracht?
De energietransitie is in volle gang en is belangrijk om ook voor onze kinderen een gezond leefklimaat te behouden. Hierdoor gaat ook ons landschap veranderen maar het brengt ook grote kansen met zich mee. Om deze kansen zo goed mogelijk te verzilveren moet we als inwoners georganiseerd zijn. Ik wil er, samen met alle inwoners, zo goed mogelijk voor zorgen dat (financiële) lusten van de energietransitie zo veel mogelijk in onze gemeenschap blijven. Hiermee kunnen we lokale maatschappelijke initiatieven ondersteunen en zorgen dat onze gemeente ook in de toekomst een fijne plek blijft om te wonen.

Wat doe je in het dagelijks leven om zelf duurzaam bezig te zijn?
We hebben een gasloze woning, scheiden afval en doen mee aan afval opruimdagen. Verder gaan we zuinig om met energie en water en proberen we onze kinderen milieubewust op te voeden.

Welke boodschap wil jij mensen meegeven?
Besef dat er een enorme uitdaging ligt voor de wereld om het klimaat voor toekomstige generaties leefbaar te houden en dat de transitie naar een nieuwe manier van energie- en grondstofgebruik doorzet. Kortom, zet niet je hakken in het zand zodat je wordt ingehaald maar doe mee zodat we er zoveel mogelijk de ‘vruchten van kunnen plukken’.

Blijf op de hoogte

Bekijk ons Facebook-kanaal

Onze laatste nieuwsbrieven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Essenkracht wordt mede mogelijk gemaakt door:
Logo provincie Overijssel
Logo gemeente Tubbergen
Logo gemeente Tubbergen